Cookie- og privatlivspolitik for www.storebaelt.dk

See privacy policy in English

 

Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan A/S Storebæltsforbindelsen (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger i forbindelse med udbuddet af www.storebaelt.dk.

Efter Privatlivspolitikken kan du finde vores cookiepolitik, hvor du kan se, hvilke cookies, vi sætter, og links til vejledninger i at slette cookies i forskellige browsere.

Privatlivspolitik

A/S Storebælt vil gerne tilbyde en overskuelig og brugervenlig hjemmeside med tilbud og information, der er relevant for dig.

For at det kan lade sig gøre, bruger vi teknologier, der kan indsamle, behandle og sortere oplysninger om, hvordan du og andre besøgende bruger vores hjemmeside. Informationerne bruges først og fremmest til at forbedre brugervenligheden samt i det redaktionelle arbejde med at videreudvikle hjemmesiden.

Nedenfor kan du læse om de oplysninger vi indsamler, hvordan vi behandler dem samt hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer.

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores privatlivspolitik, ligesom vi ikke indsamler oplysninger, der kan henføres til dig uden at vi også fortæller dig om, hvordan du kan undgå det.

Du accepterer nedenstående cookie- og privatlivspolitik, når du benytter www.storebaelt.dk.

Du finder endvidere vores øvrige vilkår for benyttelse af www.storebaelt.dk sidst i cookie- og privatlivspolitikken.

1. Dataansvarlig

Den juridiske enhed som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger er:

A/S Storebæltsforbindelsen
Vester Søgade 10
1601 København V

CVR-nummer: 10634970
E-mail: persondata@sbf.dk
Telefon: +45 33935200

Herefter kaldet "Storebælt".

2. Beskrivelse af behandlingen

Se "Beskrivelse af behandlingen" som skema i pdf-format

Formål #1

Tilmelding og administration af din Storebælt-aftale (Club Storebælt, Storebælt Handicap eller Storebælt Pendler)

a)    Levering af ydelser i forbindelse med din tilmelding til en Storebælt-aftale: 
Personoplysninger anvendes med henblik på at administrere din Storebælt-aftale, herunder i forbindelse med betaling for din passage på Storebælt ved automatisk betaling, (fx med din BroBizz®-sender, ved nummerpladegenkendelse (PayByPlate) o.lign).

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, postnummer*, by*, land*, kundenummer*, e-mail*, telefonnummer, nummer på din automatiske betaling (f.eks. dit BroBizz® nummer, nummerpladegenkendelse (PayByPlate) o.lign*), billeder af nummerpladen på din bil ved din passage på Storebælt*, betalingskortoplysninger, CPR-nummer (kun ved tilmelding til Storebælt Handicap), oplysninger om transaktioner ved anvendelse af automatisk betaling.

*= obligatoriske oplysninger, som skal udfyldes af dig ved aftaleindgåelsen

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
  • Udstedere af automatisk betaling (fx BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.) benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med.
  • Danske Handicaporganisationer (kun ved tilmelding til Storebælt Handicap)
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • GDPR artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af aftalen med Storebælt.)
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører og forhandlere, herunder IT-leverandører, support, vareleverandører og finansielle institutioner, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed
  • Udstedere af automatisk betaling (fx BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med. 
Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Oplysninger om dit aftaleforhold opbevares i op til 3 år fra afslutningen af kundeforholdet mellem dig og Storebælt 
  • Når du anvender nummerpladegenkendelse (PayByPlate) som automatisk betaling hos Storebælt optages et billlede af din nummerplade, som slettes efter 30 dage.
  • Billederne af din bil og nummerplade, som optages ved din passage på Storebælt, slettes senest 180 dage efter gennemførelsen af transaktionen i overensstemmelse med reglerne i Lov om Sund & Bælt
  • Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.
     

Formål #2

Tilmelding og administration af din Storebælt Erhverv-aftale

a)    Levering af ydelser i forbindelse med din tilmelding til Storebælt-Erhverv aftale: Personoplysninger anvendes med henblik på at administrere din Storebælt Erhverv-aftale, herunder i forbindelse med betaling for din passage på Storebælt ved automatisk betaling, (fx med din BroBizz®-sender, o.lign).

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, virksomhedsnavn*, postnummer*, by*, land*, CVR-nummer*, e-mail*, telefonnummer, nummerplade på motorkøretøj, køretøjstype, vægt, miljøklasse (afhængig af hvilken en operatør du anvender køretøjet hos) betalingskortoplysninger*, evt. bank og kontonummer, nummer på din automatiske betaling (f.eks. dit BroBizz® nummer), billeder af nummerpladen på din bil ved din passage på Storebælt*, samt oplysninger om transaktioner ved anvendelse af automatisk betaling (f.eks. din BroBizz®-sender o.lign.) 

*= obligatoriske oplysninger, som skal udfyldes af dig ved aftaleindgåelsen.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
  • Udstedere af automatisk betaling (fx BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med. 
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • GDPR artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af aftalen med Storebælt)
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører og forhandlere, herunder IT-leverandører, support, vareleverandører og finansielle institutioner, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed
  • Udstedere af automatisk betaling (f.eks. BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med. 
Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Oplysninger om dit aftaleforhold opbevares i op til 3 år fra afslutningen af kundeforholdet mellem dig og Storebælt
  • Billederne af din bil og nummerplade, som optages ved din passage på Storebælt, slettes senest 180 dage efter gennemførelsen af transaktionen i overensstemmelse med reglerne i Lov om Sund & Bælt 
  • Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Formål #3

Betaling med kontant eller kort ved Storebælt anlægget (når du ikke har en Storebælt-aftale)
Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Billede af din bil og nummerplade*, betalingskortoplysninger (ved kreditkortbetaling).
Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • GDPR artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af aftalen med Storebælt).
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

Vi deler ikke disse oplysninger med tredjemand.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Kontant betaling: Billeder af din bil og din nummerplade opbevares i maksimalt 30 dage efter kontant betaling. 
  • Kreditkortbetaling: Billeder af din bil og nummerplade opbevares maksimalt i 180 dage efter gennemførelsen af transaktionen i overensstemmelse med reglerne i Lov om Sund & Bælt. Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Formål #4

Optimering af hjemmeside og profilering

a)    Optimering af brugeroplevelse på hjemmeside: Personoplysninger indsamles ved din brug af vores hjemmeside. Disse oplysninger bruger vi til at optimere brugeroplevelsen på vores hjemmeside og medieplatforme samt de ydelser vi tilbyder. Se nærmere herom i vores cookie-politik nedenfor.

b)    Markedsføring: Personoplysninger anvendes til markedsføringsmæssige formål, herunder at målrette vores kommunikation med dig på baggrund af dine interesse- og fokusområder samt sende dig relevant markedsføring i form af bl.a. nyhedsbreve, hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbreve. Vi udleverer ikke den enkelte brugers oplysninger til annoncører, men bruger oplysningerne til at tegne en profil af nyhedsbrevenes læsere. 

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 
a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, adresse, e-mail*, telefonnummer, IP-adresse, cookies.
Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Online kilder f.eks. sociale medier, der er offentligt tilgængelige.
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag:

GDPR artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af vores legitime interesser, herunder:

  • Markedsføringsformål
  • Optimering af hjemmesiden
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

Leverandører, herunder IT-leverandører, som vi samarbejder med i forbindelse med optimering af din brugeroplevelse, herunder i forbindelse med bestilling, eller anden overførsel af indholdet på hjemmesiden

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Stamoplysninger slettes senest 3 år efter indsamlingen. 
  • Cookies slettes i henhold til Storebælts cookie politik, som du finder nedenfor.

Formål #5

Tilmelding til nyhedsbrev

Nyhedsbreve: Administration af nyhedsbreve:

Personoplysninger anvendes til markedsføringsmæssige formål, herunder at målrette vores kommunikation med dig på baggrund af dine interesse- og fokusområder, herunder ved fremsendelse af nyhedsbreve.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, e-mail*, telefonnummer.
Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig.
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.a (Samtykke).
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

Oplysninger deles ikke.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Op til 2 år efter din tilbagekaldelse af samtykket til Nyhedsbrevet.

Formål #6

Øvrige henvendelser til Storebælt

a)    Behandling af henvendelser til Storebælts kundeservice.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

Navn, e-mail, telefonnummer samt øvrige oplysninger, som din henvendelse måtte vedrøre.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig.
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af vores legitime interesser, herunder:
    - Besvarelsen af henvendelser 
  • GDPR artikel 6.1.B (Nødvendig for opfyldelse af aftalen med den registrerede).
Modtagere

Vi deler oplysninger med følgende modtagere:

  • Udstedere af automatisk betaling (f.eks. Brobizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med.
Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Op til 6 måneder fra den endelige besvarelse af henvendelsen.
  • Henvendelser der vedrører din aftale med Storebælt slettes senest 3 år efter afslutningen af kundeforholdet. 
  • Henvendelser vedrørende indsigelser mod betalinger opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

3. Overførsler til lande udenfor EU/EØS

Vi kan i særlige tilfælde overføre dine personoplysninger til lande udenfor EU/EØS (USA og Canada). Overførsler til disse tredjelande vil kun ske til specifikke formål, som nævnt under afsnit 2, og vi vil altid sikre, at der er fornødne garantier på plads der sker en overførsel til et land uden for EU/EØS.

Overførslerne vil ske i medfør af Privacy Shield-ordningen, der er indgået mellem Europa og USA. Overførslen til Canada vil ske i medfør af Kommissionens standardkontrakter, som publiceret af Kommissionen eller ved andre kontrakter godkendt af kompetente myndigheder. Du har mulighed for at få en kopi af overførselsgrundlaget ved at kontakte os på persondata@sbf.dk.

4. Pligtmæssig information 

Oplysningerne markeret med * er obligatoriske. Hvis du ikke giver disse oplysninger, kan der ikke oprettes en aftale med A/S Storebælt, herunder Club Storebælt, Storebælt Pendler, Storebælt Handicap eller Storebælt Erhverv.

5. Dine rettigheder

Du har følgende rettigheder:

  • Du har ret til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger. Hvis du ønsker at ændre i afgivne kortoplysninger, kan dette ske via hjemmeside eller på vores app.
  • Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.
  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke. 
  • Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet). 
  • Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

(1)    Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte persondata@sbf.dk eller tlf. 70 15 10 15.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde - dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Senest opdateret:  11. maj 2018

Cookie-politik

På denne hjemmeside anvendes cookies, og i det følgende vil vi beskrive, hvilke cookies, der anvendes, til hvilke formål, de anvendes, og hvordan du kan undgå og slette cookies.

1. Cookies

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser, for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies. En cookie er ikke et program, og kan ikke indeholde virus.

Når du besøger A/S Storebælts hjemmeside, modtager du automatisk en eller flere cookies.

2. Så lang tid opbevares cookies

Forskellige cookies har forskellig levetid, afhængig af den enkelte cookies funktion. Når en cookie når sin fastsatte levetid, sletter den sig selv. Ved hvert nyt besøg på hjemmesiden bliver alle cookies fornyet.

3. Sådan undgår og sletter du cookies

Hvis du ikke ønsker at lagre cookies på din computer, kan du vælge ikke at modtage cookies og at slette cookies, der ligger på din harddisk. Det gør du i din internet-browser, hvor du kan ændre indstillinger til at blokere cookies og kan slette lagrede cookies.

Som bruger skal du dog være opmærksom på, at hjemmesiden ikke vil fungere 100 % optimalt, hvis du sletter eller blokerer for cookies.

Sådan sletter eller blokerer du cookies:

4. Hvad cookies bruges til på www.storebaelt.dk

For at fastlægge hvem, der besøger vores hjemmeside, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, så det passer til dine og øvrige brugeres interesser og ønsker.

4.1 Tredjepart-cookies - Google Analytics

Brugerrelaterede statistikker indsamles via cookien analytics.js. Ingen personlige data registreres. Cookien opsamler oplysninger om din enheds placering ud fra IP-adressen, hvilke sider du besøger på www.storebaelt.dk samt hvor lang tid, du er på dem. Denne viden bruger vi til at optimere www.storebaelt.dk og give dig den bedst mulige oplevelse. Vi bruger systemer fra Google Analytics og Google User Content.

Ønsker du at fravælge cookies fra Google Analytics, kan du gøre det her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

4.2 Tredjepart-cookies - DoubleClick

Denne cookie lagrer ingen personlige oplysninger. Cookien bruges til at indsamle viden, der segmenterer din adfærd ift. din formodede alder, køn og interesser. Cookien bruges i Googles annoncenetværk til at målrette annoncering ud fra, hvad der er relevant for dig som bruger. 
Du kan administrere de annoncer, der leveres til dig på baggrund af Googles netværk her: https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated?hl=dk

4.3 Andre tredjepart-cookies

På storebaelt.dk bruges en række tredjepartsservices. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise tredjepart-cookies i din browser. Se vejledning i "2.3 Sådan undgår og sletter du cookies”. Hvis du vælger at blokere tredjepart-cookies er der imidlertid en del funktioner på storebaelt.dk, du ikke kan bruge. F.eks. kan du ikke tilmelde dig Club  Storebælt med BroBizz® fra BroBizz A/S. Det skyldes, at vores samarbejdspartner KMD/ XForm® sætter en cookie ved tilmelding til Club Storebælt og BroBizz® samt Storebælt Erhverv og BroBizz®, og bestillingen kan ikke gennemføres uden. Du vil imidlertid få en fejlmeddelelse, hvori du kan læse, hvordan du ændrer indstillinger for tredjepart-cookies, så du kan gennemføre bestillingen.

Det er muligt at dele tilbud fra vores samarbejdspartnere på Facebook. I forbindelse med denne handling sættes en cookie af Facebook. Denne cookie holder styr på, hvilke af vores tilbud, der deles på Facebook.

I forbindelse med Storebælts reklamekampagner på nettet, sættes der tredjepart-cookies til at måle brugernes adfærd. Det drejer sig om cookies fra adform.net samt Adnxs.com (AppNexus).

Endelig bruger vi vimeo.com til at vise video på hjemmesiden – Vimeo sætter en cookie for  at holde styr på, hvilke af vores videoer, der vises på www.storebaelt.dk.

Oversigt over cookies

 

Egne cookies

 

Navn

Formål

Levetid

Session

Husker f.eks. hvad du har indtastet i en formular, så du slipper for at skulle indtaste de samme oplysninger igen.

14 dage

Cache

Indholdet på en side caches - eller gemmes - med det formål at kunne vise indholdet hurtigere, når du kommer tilbage til samme side.

Indtil browser lukkes

Bromelding 

Når du besøger storebaelt.dk via en mobiltelefon, holder en cookie styr på, om du ønsker at se vores Bromelding/trafikstatus. På mobiltelefonen kan Bromeldingen foldes ud og ind.

Indtil browser lukkes

Accept af cookies

Vi sætter en cookie, der holder styr på, at du har set accept af cookies.

14 dage
 

Tredjepart-cookies

Navn

Formål

Levetid

Google Analytics

Opsamler diverse oplysninger om brugeradfærd for at optimere www.storebaelt.dk, og dermed give dig den bedst mulige oplevelse. Ingen personlige data registreres.

Op til 2 år

Adform

Bruges til at måle brugeradfærd i forhold til vores kampagneaktivitet. Målretter indhold til brugeren. Ingen personlige data gemmes.

En måned

Gemius 

Registrerer internetbrug på markedsniveau og på tværs af forskellige websites.

Målingen overholder al lovgivning på området, herunder persondataloven, og videregiver ikke oplysninger om enkeltpersoners internetadfærd - udelukkende i samlet form.

Gemius registrerer ikke personoplysninger. Du kan fravælge at indgå i Gemius-målingen her: http://optout.gemius.com/

Altid

DoubleClick

Har til formål at give Storebælt A/S indblik i, hvilken type af brugere der besøger storebaelt.dk ud fra køn, alder og interesser. Desuden opsamler cookien oplysninger om brugeradfærd til Googles annoncenetværk. 

2 år

Appnexus

Bruges til at målerette annoncering

3 måneder

Facebook

Sættes i forbindelse med muligheden for at dele tilbud fra vores samarbejdspartnere, så vi kan følge hvilke af vores tilbud, der oftest deles.

3 måneder

KMD/Capevo XForm®

Sættes i forbindelse med tilmelding til Club Storebælt med BroBizz®. Cookien husker dine indtastede oplysninger i bestilingsflowet.

Indtil browser lukkes

Vimeo

Sættes i forbindelse med visning af vores videoer på hjemmesiden. Opsamler oplysninger om, hvilke videoer der afspilles.

2 år

Levetiden på en cookie sættes gerne til et tidspunkt langt ude i fremtiden for at undgå, at cookien udløber, så længe man har sin browser åben. De fleste cookies bliver slettet eller overskrevet, når man lukker og åbner sin browser. Ved hvert nyt besøg oprettes de igen, og findes de allerede, overskrives de.

Senest opdateret:  11. maj 2018