Privatlivspolitik for www.storebaelt.dk

See privacy policy in English

 

Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan A/S Storebæltsforbindelsen (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger i forbindelse med udbuddet af www.storebaelt.dk.

Læs også vores cookiepolitik, hvor du kan se, hvilke cookies, vi sætter, og links til vejledninger i at slette cookies i forskellige browsere.

Privatlivspolitik

A/S Storebælt vil gerne tilbyde en overskuelig og brugervenlig hjemmeside med tilbud og information, der er relevant for dig.

For at det kan lade sig gøre, bruger vi teknologier, der kan indsamle, behandle og sortere oplysninger om, hvordan du og andre besøgende bruger vores hjemmeside. Informationerne bruges først og fremmest til at forbedre brugervenligheden samt i det redaktionelle arbejde med at videreudvikle hjemmesiden.

Nedenfor kan du læse om de oplysninger vi indsamler, hvordan vi behandler dem samt hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer.

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores privatlivspolitik, ligesom vi ikke indsamler oplysninger, der kan henføres til dig uden at vi også fortæller dig om, hvordan du kan undgå det.

Du accepterer nedenstående cookie- og privatlivspolitik, når du benytter www.storebaelt.dk.

Du finder endvidere vores øvrige vilkår for benyttelse af www.storebaelt.dk sidst i cookie- og privatlivspolitikken.

1. Dataansvarlig

Den juridiske enhed som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger er:

A/S Storebæltsforbindelsen
Vester Søgade 10
1601 København V

CVR-nummer: 10634970
E-mail: persondata@sbf.dk
Telefon: +45 33935200

Herefter kaldet "Storebælt".

2. Beskrivelse af behandlingen

Se "Beskrivelse af behandlingen" som skema i pdf-format

Formål #1

Tilmelding og administration af din Storebælt-aftale (Club Storebælt, Storebælt Handicap eller Storebælt Pendler)

a)    Levering af ydelser i forbindelse med din tilmelding til en Storebælt-aftale: 
Personoplysninger anvendes med henblik på at administrere din Storebælt-aftale, herunder i forbindelse med betaling for din passage på Storebælt ved automatisk betaling, (fx med din BroBizz®-sender, ved nummerpladegenkendelse (PayByPlate) o.lign).

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, postnummer*, by*, land*, kundenummer*, e-mail*, telefonnummer, nummer på din automatiske betaling (f.eks. dit BroBizz® nummer, nummerpladegenkendelse (PayByPlate) o.lign*), billeder af nummerpladen på din bil ved din passage på Storebælt*, betalingskortoplysninger, CPR-nummer (kun ved tilmelding til Storebælt Handicap), oplysninger om transaktioner ved anvendelse af automatisk betaling.

*= obligatoriske oplysninger, som skal udfyldes af dig ved aftaleindgåelsen

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
  • Udstedere af automatisk betaling (fx BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.) benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med.
  • Danske Handicaporganisationer (kun ved tilmelding til Storebælt Handicap)
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • GDPR artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af aftalen med Storebælt.)
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører og forhandlere, herunder IT-leverandører, support, vareleverandører og finansielle institutioner, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed
  • Udstedere af automatisk betaling (fx BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med. 
Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Oplysninger om dit aftaleforhold opbevares i op til 3 år fra afslutningen af kundeforholdet mellem dig og Storebælt 
  • Når du anvender nummerpladegenkendelse (PayByPlate) som automatisk betaling hos Storebælt optages et billlede af din nummerplade, som slettes efter 30 dage.
  • Billederne af din bil og nummerplade, som optages ved din passage på Storebælt, slettes senest 180 dage efter gennemførelsen af transaktionen i overensstemmelse med reglerne i Lov om Sund & Bælt
  • Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.
     

Formål #2

Tilmelding og administration af din Storebælt Erhverv-aftale

a)    Levering af ydelser i forbindelse med din tilmelding til Storebælt-Erhverv aftale: Personoplysninger anvendes med henblik på at administrere din Storebælt Erhverv-aftale, herunder i forbindelse med betaling for din passage på Storebælt ved automatisk betaling, (fx med din BroBizz®-sender, o.lign).

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, virksomhedsnavn*, postnummer*, by*, land*, CVR-nummer*, e-mail*, telefonnummer, nummerplade på motorkøretøj, køretøjstype, vægt, miljøklasse (afhængig af hvilken en operatør du anvender køretøjet hos) betalingskortoplysninger*, evt. bank og kontonummer, nummer på din automatiske betaling (f.eks. dit BroBizz® nummer), billeder af nummerpladen på din bil ved din passage på Storebælt*, samt oplysninger om transaktioner ved anvendelse af automatisk betaling (f.eks. din BroBizz®-sender o.lign.) 

*= obligatoriske oplysninger, som skal udfyldes af dig ved aftaleindgåelsen.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
  • Udstedere af automatisk betaling (fx BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med. 
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • GDPR artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af aftalen med Storebælt)
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører og forhandlere, herunder IT-leverandører, support, vareleverandører og finansielle institutioner, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed
  • Udstedere af automatisk betaling (f.eks. BroBizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortsselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med. 
Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Oplysninger om dit aftaleforhold opbevares i op til 3 år fra afslutningen af kundeforholdet mellem dig og Storebælt
  • Billederne af din bil og nummerplade, som optages ved din passage på Storebælt, slettes senest 180 dage efter gennemførelsen af transaktionen i overensstemmelse med reglerne i Lov om Sund & Bælt 
  • Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Formål #3

Betaling med kontant eller kort ved Storebælt anlægget (når du ikke har en Storebælt-aftale)
Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Billede af din bil og nummerplade*, betalingskortoplysninger (ved kreditkortbetaling).
Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • GDPR artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af aftalen med Storebælt).
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

Vi deler ikke disse oplysninger med tredjemand.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Kontant betaling: Billeder af din bil og din nummerplade opbevares i maksimalt 30 dage efter kontant betaling. 
  • Kreditkortbetaling: Billeder af din bil og nummerplade opbevares maksimalt i 180 dage efter gennemførelsen af transaktionen i overensstemmelse med reglerne i Lov om Sund & Bælt. Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Formål #4

Optimering af hjemmeside og profilering

a)    Optimering af brugeroplevelse på hjemmeside: Personoplysninger indsamles ved din brug af vores hjemmeside. Disse oplysninger bruger vi til at optimere brugeroplevelsen på vores hjemmeside og medieplatforme samt de ydelser vi tilbyder. Se nærmere herom i vores cookie-politik nedenfor.

b)    Markedsføring: Personoplysninger anvendes til markedsføringsmæssige formål, herunder at målrette vores kommunikation med dig på baggrund af dine interesse- og fokusområder samt sende dig relevant markedsføring i form af bl.a. nyhedsbreve, hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbreve. Vi udleverer ikke den enkelte brugers oplysninger til annoncører, men bruger oplysningerne til at tegne en profil af nyhedsbrevenes læsere. 

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 
a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, adresse, e-mail*, telefonnummer, IP-adresse, cookies.
Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Online kilder f.eks. sociale medier, der er offentligt tilgængelige.
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag:

GDPR artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af vores legitime interesser, herunder:

  • Markedsføringsformål
  • Optimering af hjemmesiden
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

Leverandører, herunder IT-leverandører, som vi samarbejder med i forbindelse med optimering af din brugeroplevelse, herunder i forbindelse med bestilling, eller anden overførsel af indholdet på hjemmesiden

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Stamoplysninger slettes senest 3 år efter indsamlingen. 
  • Cookies slettes i henhold til Storebælts cookie politik, som du finder nedenfor.

Formål #5

Tilmelding til nyhedsbrev

Nyhedsbreve: Administration af nyhedsbreve:

Personoplysninger anvendes til markedsføringsmæssige formål, herunder at målrette vores kommunikation med dig på baggrund af dine interesse- og fokusområder, herunder ved fremsendelse af nyhedsbreve.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, e-mail*, telefonnummer.
Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig.
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.a (Samtykke).
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

Oplysninger deles ikke.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Op til 2 år efter din tilbagekaldelse af samtykket til Nyhedsbrevet.

Formål #6

Øvrige henvendelser til Storebælt

a)    Behandling af henvendelser til Storebælts kundeservice.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

a)    Almindelige personoplysninger:

Navn, e-mail, telefonnummer samt øvrige oplysninger, som din henvendelse måtte vedrøre.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig.
Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af vores legitime interesser, herunder:
    - Besvarelsen af henvendelser 
  • GDPR artikel 6.1.B (Nødvendig for opfyldelse af aftalen med den registrerede).
Modtagere

Vi deler oplysninger med følgende modtagere:

  • Udstedere af automatisk betaling (f.eks. Brobizz A/S, Øresundsbron o.lign.), benzinkortselskaber, eller andre lignende udbydere af automatisk betaling, som du har en aftale med.
Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

  • Op til 6 måneder fra den endelige besvarelse af henvendelsen.
  • Henvendelser der vedrører din aftale med Storebælt slettes senest 3 år efter afslutningen af kundeforholdet. 
  • Henvendelser vedrørende indsigelser mod betalinger opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

3. Overførsler til lande udenfor EU/EØS

Vi kan i særlige tilfælde overføre dine personoplysninger til lande udenfor EU/EØS (USA og Canada). Overførsler til disse tredjelande vil kun ske til specifikke formål, som nævnt under afsnit 2, og vi vil altid sikre, at der er fornødne garantier på plads der sker en overførsel til et land uden for EU/EØS.

Overførslerne vil ske i medfør af Privacy Shield-ordningen, der er indgået mellem Europa og USA. Overførslen til Canada vil ske i medfør af Kommissionens standardkontrakter, som publiceret af Kommissionen eller ved andre kontrakter godkendt af kompetente myndigheder. Du har mulighed for at få en kopi af overførselsgrundlaget ved at kontakte os på persondata@sbf.dk.

4. Pligtmæssig information 

Oplysningerne markeret med * er obligatoriske. Hvis du ikke giver disse oplysninger, kan der ikke oprettes en aftale med A/S Storebælt, herunder Club Storebælt, Storebælt Pendler, Storebælt Handicap eller Storebælt Erhverv.

5. Dine rettigheder

Du har følgende rettigheder:

  • Du har ret til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger. Hvis du ønsker at ændre i afgivne kortoplysninger, kan dette ske via hjemmeside eller på vores app.
  • Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.
  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke. 
  • Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet). 
  • Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

(1)    Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte persondata@sbf.dk eller tlf. 70 15 10 15.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde - dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Senest opdateret:  11. maj 2018